Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. september 2000 kl 20.10 Dokumentar: En spionhistorie uten slutt

Dokumentar: En spionhistorie uten slutt

NRK2 tirsdag 12. september kl 20.10
Dokumentar: Sett dem inn!

Tidligere kriminelle hjelper kriminelle

Når Sussi Pitkanen og Peter Söderlund ble løslatt fra fengslet, ventet gjengen utenfor med sprit og narkotika. Friheten skulle feires. Og så satte karusellen i gang og sluttet - i fengslet igjen. Men alt ble annerledes den dagen da KRIS-gruppen tok imot dem utenfor murene med en metode som har vakt oppsikt både i Europa og USA.

KRIS (Kriminelles revansj overfor samfunnet) er et motstykke til gjengen som venter med stoff, alkohol og \"det gamle kjøret\". Organisasjonen har fått en pris for verdens beste metode som hjelper kriminelle fra å begå nye forbrytelser.

I KRIS hjelper tidligere svenske lovbrytere andre kriminelle med et opplegg som trer i kraft med en gang fengselsportene lukker seg bak dem. Målet er å fange opp de som vil slutte med kriminalitet.

Svensk fjernsyn ved SVT1 og reporter Anders Roslund har fulgt KRIS sin virksomhet, som ble etablert da noen eldre lovbrytere besluttet å hoppe av den kriminelle løpebanen for å leve et normalt liv. De hadde aldri feiret noen normal jul, midtsommer, fødselsdager eller ferie. Med andre ord; de hadde ingen anelse om hvordan man lever et \"normalt liv\". Men de ville prøve å leve som oss andre og visste at mange flere hadde det samme ønsket. I løpet av de tre årene KRIS har eksistert er åtte av ti blitt \"forvandlet\" til lovlydige borgere.


NRK2 tirsdag kl 20.10

Svensk dokumentar fra SVT1
Reporter: Anders Roslund
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 og Siri Grønning Meyer, tlf. 23048123
(siri.gronning.meyer@nrk.no)