Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 29. april 2012 kl 21.25 Film: 8 Mile

Eminems filmdebut


Den kontroversielle rapstjernen Eminem debuterer som skuespiller i dette tøffe bydramaet, inspirert av hendelser fra musikerens eget liv. Jimmy Smith, kjent blant venner som Rabbit, er en ung mann som prøver å komme seg ut av slumområdet i Detroit.

Rabbit har kjempet hele livet, og det går ikke særlig bra med ham nå heller. Kjæresten har nettopp gitt ham på båten, og han blir nødt til å flytte hjem til den ustabile moren sin, Stephanie. I tillegg liker han ikke morens nye venn.

Rabbit har jobb på en fabrikk, en jobb som er slitsom, meningsløs og dårlig betalt. Han er overbevist om at den eneste sjansen han har til å komme noen vei er som rapper.

Rabbit lager musikk med en gjeng av DJ’s og MC-folk som kaller seg "Three One Third". Blant dem er også Rabbits beste venn, Future, men Rabbits status som hvit rapper i en gjeng dominert av afro-amerikansk kultur er ikke ufarlig. Etter at Rabbit blir innblandet i en slåsskamp med MC-folk, er han overbevist om at karrieren er tapt, og at han må være fabrikkrotte resten av livet.

Men med hjelp av venner og den nye kjæresten, Alex, får han nytt mot og selvtillit nok til å prøve å gjøre drømmen til virkelighet.

Om filmen
"8 Mile" ble tatt opp i Detroit. Tittelen henspiller på en grense som skiller middelklassen i forstedene fra de lavere klassene i den indre byen.

Med "8 Mile" får hip-hop generasjonen sin "Saturday Night Fever". Etter verdenspremieren under filmfestivalen i Toronto i 2002 ble filmen en kassasuksess i USA.

sendt tidligere.

Amerikansk drama (2002)
Originaltittel: "8 Mile"
Med Eminem (Jimmy Smith/Rabbit), Kim Basinger (Stephanie Smith), Brittany Murphy (Alex), Mekhi Phifer (Future)
Regi: Curtis Hanson
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
tv-seere bes henvende seg til: Publikumsservice