Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juni 2002 kl 00.20 Nattkino: Nattkino: Heile herlegdomen

Den vanskelige kjærligheten

Tomas von Brömssen har rollen som Torsten William Olsson, en 43 år gammel lærer som aldri har vært sammen med en kvinne. Hans store kjærlighet er Vivianne.
Tomas von Brömssen har rollen som Torsten William Olsson, en 43 år gammel lærer som aldri har vært sammen med en kvinne. Hans store kjærlighet er Vivianne.
Torsten William Olsson er 43 år og lærer i en småby. Han bærer på en stor hemmelighet: Torsten har aldri vært sammen med en kvinne i hele sitt liv. Nå fantaserer han om Vivianne, mor til en av sine elever, og han skriver lidenskapelige, anonyme brev til henne. Men hans kjærlighet får uante følger for hans trygge tilværelse.

En dag bestemmer han seg for å betro sine følelser overfor Vivianne, og han innkaller den enslige moren til foreldremøte. Torsten er overbevist om at drømmen om ekteskap med Vivianne nå vil bli en realitet, og at hele livet hans vil bli forandret.

Hemmelig forhold
Men Vivianne gjengjelder på ingen måte Torstens varme følelser. Hun bærer på sin egen hemmelighet - forholdet til politimannen Glenn som er gift med hennes kollega på supermarkedet, Berit.

I fortvilelse over Viviannes avslag tyller Torsten i seg alkohol og raver hjem sørpe full, og når Vivianne samme kveld blir overfalt og voldtatt, faller mistanken umiddelbart på Torsten. Fra nå føler han seg utstøtt og jaget av småbysamfunnet, og selvsagt mister han jobben. Tilværelsen ser på ingen måte lys ut, men så tar livet en uventet vending...

"Litt kjærlighet... hvorfor skulle det være så vanskelig?", sier Torsten i "Hele herligheten", som er varm, alvorlig og komisk på samme tid.

Folkekjær skuespiller
Tomas von Brömssen (f. 1943) har rollen som den 43 år gamle skolelæreren. Han spilte seg inn i nordmenns hjerter allere på 70-tallet da komiserien "Albert og Herbert" gikk på norsk tv. I høst har vi sett ham i rollen som den mystiske Alberto Knox i serien "Sofies verden". Vi så ham også i Nattkinoen på NRK1 for et par uker siden som den fuktige selgeren Kjell i Bo Widerbergs "Å leve, det er å elske". Tomas von Brömssen spilte Evert i kriminalserien "Rød snø", og han hadde en betydelig filmrolle i "Mitt liv som hund". Tomas von Brömssen er ellers en revyskuespiller av format.

Svensk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Hela härligheten
Regi: Leif Magnusson
I rollene: Tomas von Brömssen, Anna Wallander, Mikael Persbrandt
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36

Bilder
1. Tomas von Brömssen har rollen som Torsten William Olsson, en 43 år gammel lærer som aldri har vært sammen med en kvinne. Hans store kjærlighet er Vivianne.
2. Berit (Ia Langhammer) blir bedratt av sin mann som har et forhold til hennes kollega Vivianne.
3. Vivianne (Anna Wallander), kvinnen Torsten elsker.
4. Mikael Persbrandt spiller Glenn som er utro mot sin kone Berit. Her holder huset på å brenne ned, og Glenn har rømt ut av dusjen.