Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. oktober 2002 kl 19.25 Dagen, den er din

Ny sveis med Noora

Alex Rosén er kjent for å få overraskende ting ut av intervjuobjektene sine. I kveld tar han med seg souldronning Noora til hennes hjemtrakter på Holmlia. Foto: Mette Randem
Alex Rosén er kjent for å få overraskende ting ut av intervjuobjektene sine. I kveld tar han med seg souldronning Noora til hennes hjemtrakter på Holmlia. Foto: Mette Randem
Alex Rosén har ikke mindre enn en souldronning med seg i kveldens ”Dagen den er din”. Noora er blitt diva i Norge, men artisten har mer å komme med enn stemmeprakt. De to tar turen til Nooras gamle trakter på Holmlia.

Opprinnelig fra Somalia, ble Noora Muhammed Noor oppdaget av Warner Music på en live-opptreden i Oslo i 1996. Debutalbumet hennes "Curious" resulterte i prisen "Årets norske kvinnelige artist". Hun har også opptrådt på Notting Hill Festivalen i London.

Et sterkt samfunnsengasjement har blant annet gjort Noora til første ambassadør for Norsk Folkehjelp, og hun har gitt utallige gratisopptredener på konserter til inntekt for humanitære organisasjoner.

Noora bodde i De Forente Arabiske Emirater til hun flyttet til Norge som niåring. Den multietniske bakgrunnen har ført til at hun har valgt musikkgenren soul og rythm&blues, med elementer fra pop, hip hop og rap.

Asylmottak
Alex får intervjuobjektene sine til å vise andre sider av seg selv, og Noora forteller blant annet om fine minner fra oppholdet på asylmottak da hun først kom til Norge.

Det blir også tid til å fikse sveisen på begge to hos Nooras frisør.

Om serien
NRK2 viser i høst reprise på serien "Dagen, den er din" som ble sendt på NRK1 ifjor høst. Her møter Alex Rosén kjente mennesker på steder som betyr noe for dem, og sammen skal de gjøre ting den utvalgte ønsker seg. Samtidig får vi et innblikk i vedkommendes liv og tanker.

I motsetning til ”Folk i farta”, der Alex møtte kjente nordmenn i utlandet, holder han seg i "Dagen, den er din" på hjemmebane. Fra morgen til kveld skal Alex og den heldige gjøre morsomme ting sammen, og det blir også tid til en liten alvorsprat.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Alex Rosén
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853