Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Ærlighet varer lengst

Fredrikssons fabrikk: ãrlighet varer len


NRK1 lørdag 10. mars kl 19.55
Fredrikssons fabrikk
ãrlighet varer lengst

Upopulært tiltak

Det er nedgangstider i konfeksjonsbransjen, og Fredriksson sliter med å holde hjulene i gang på fabrikken. På systua er effektiviteten på et lavmål, og problemene er ikke blitt mindre etter at læregutten Tommy sluttet.

Herr Fredriksson klarer seg dårlig uten sin støttespiller Tommy. I et forsøk på å få fart på produksjonen bestemmer han seg for å sette i gang rasjonaliseringstiltak. Det er et tiltak som absolutt ikke faller i god jord på \"gølvet\".

I denne episoden møter vi Kari Simonsen i gjesterollen som rasjonaliseringseksperten Ragnhild Hammer.

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av gjennomsnittlig over en million seere. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er avsnittene fra 1992 og 1993 som nå sendes om igjen. I alt står 15 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i konfeksjonsfabrikken sin ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann).

NRK1 lørdag kl 21.50
Sendt i 1992, 1993 og 1997

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Stemningen på systua er heller muggen når direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) engasjerer en rasjonaliseringsekspert (Kari Simonsen) for å få fart på produksjonen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)