Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. november 2006 kl 21.35 Ørnen

Drar til Island

Kanskje det er hans nært forestående 40-årsdag som får Hallgrim til å tenke på Island. Han planlegger å reise dit på ferie med det første, men en tekstmelding fra krigsforbryteren Bosco Markovich kommer i veien.

Bosco er fortsatt på rømmen og har på ny brukt sitt avanserte elektroniske utstyr til å ødelegge for politiets arbeid med å finne ham. Det viser seg at Bosco har presserende problemer på hjemmefronten i følge tysk politi. Datteren hans ble født med en dødelig hjertefeil, og nå trenger hun umiddelbart en hjertetransplantasjon. Problemet er å finne en riktig donor. Hun har nemlig en meget sjelden blodtype.

Bosco er truende til å gjøre hva som helst for å finne et passende hjerte til sin datter, og politiet forstår at de må beskytte barn med samme blodtype før Bosco finner dem.

Tilbake til røttene
Hallgrim undrer seg over hvorfor Bosco Markovich har sendt ham en tekstmelding, men bestemmer seg for at han skal nyte ferien sin på Island.

I mellomtiden kommer det frem at også Bosco befinner seg på Island og kan være i ferd med å bytte det elektroniske utstyret mot en liten islandsk pikes hjerte…

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krimodyssé med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

Ved siden av "Krøniken" har "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste internasjonale dramaserie. Dette har ført til stor interesse for serien internasjonalt, og DR samarbeider nå med et stort verdensomspennende distribusjonsselskap. Serien er allerede dubbet til tysk, og en fransk og spansk versjon er på trappene. Serien vises i Norge, Sverige og Island.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av "Ørnen".

Dansk krimodyssé, sesong 3
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus (Hallgrim Ørn Hallgrimsson), Ghita Nørby (Thea Nelleman), Marina Bouras (Marie Wied), Steen Stig Lommer (Villy Frandsen), Janus Bakrawi (Nazim Talawi), Susan A. Olsen (Ditte Hansen), David Owe (Michael Kristensen), Ines Prange (Estrid Eriksen), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no
Les mer om serien:LENKER
  • Les mer