Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 7. desember 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer i advent

I adventstida får du høre julesalmer fra noen av årets nye innspillinger. Solveig Leithaugs "Julefred" blir årets adventartist og følger oss fram mot jul.

Advent er vakker. Advent er stillhet. Advent er forventning. Når årstida er på det mørkeste, ja så er det tid for levende lys og ikke minst tid til glad forventning.

Tida fram mot jul er en god tid for stillhet og ettertanke, og det er mange som fyller denne spesielle førjulstida med musikk. Da skulle "Salmer til alle tider" være et godt alternativ.

I programmene før jul prøver vi å ta vare på gamle adventsalmer og tar en titt i Salmebokforslaget for å sjekke om de er foreslått til den nye salmeboka. Samtidig ser vi etter nye salmer. Det samme gjelder julesalmer, for selv om det er advent, så er julesalmene en viktig del av forberedelsen til jul. Altså nytt og gammelt i skjønn forening.

Et annet særpreg vil være nye juleplater. I hvert program vil du få høre jule- salmer fra noen av årets nye innspillinger. En vil skille seg ut, og det er Solveig Leithaugs "Julefred." Hun vil på en måte være årets adventartist, og vil følge oss i programmene fram mot jul. Det samme vil selvsagt salmenøtta.

Salmenøtta 7. desember
Riktig svar på salmenøtta søndag 30. november skulle være "Jeg løfter opp til Gud min sang", og vinnere av salmekruset ble disse

Jens Petter Straumsheim, Molde
Eva Palmesen, Lillehammer
Helge Andersen, Årviksand

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "Guds son er nå vår bror" hentet?

Send inn svaret ved å klikke her.

Salmene andre søndag i advent:
Adventsangerne Hosianna, Davids sønn
Lillian Haugesten I den stille klare morgen
Wenche Svartberg Tenn lys
Skruk Stille natt
Oslo Gospel Choir En stjerne skinner i natt
Peder Alhaug Jeg løfter opp til Gud min sang
Solveig Leithaug Mitt hjerte alltid vanker
Bodil Arnesen Velsigning