Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Karl Martins historie

Karl Martin Olsen forteller om en vanskelig tid. (Foto: Annelise Jackbo)
Karl Martin Olsen forteller om en vanskelig tid. (Foto: Annelise Jackbo)
Revyen krever flere kostymer, og Karl Martin reiser inn til Tromsø for å handle. Vel tilbake på Solhov er det misnøye over valget, så tre av damene drar til byen for å se hva de kan finne av kostymer.

Karl Martin Olsen er en mann med mange talenter. I kveld tar han frem sine gamle kunster som dekoratør og gir råd til den lokale butikken "Guttas klær". Karl Martin trenger også en pen kjole til peppermø-nummeret sitt, så han drar inn til Tromsø for å gå på jakt.

Underveis forteller han om en vanskelig periode i livet sitt. Han slet med store alkoholproblemer den tiden han holdt hus i Københavns mer tvilsomme strøk.

Tilbake på Solhov er det prøving av kostymer. Randi er misfornøyd med Karl Martins valg, og mener de kommer til å se ut som et begravelsesfølge. Derfor drar hun sammen med Cotty og Turid inn til byen for å supplere kostymebeholdningen.

I damenes fravær skal Karl Martin steke pizza. Det går ikke bra.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Eldrebølgen