Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. februar 2006 kl 19.45 OL Torino direkte: Avslutningsseremoni

OL-ilden slukkes

Avslutningsseremonien: Line Andersen kommenterer fra avslutningsseremonien sammen med Ove Eriksen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Avslutningsseremonien: Line Andersen kommenterer fra avslutningsseremonien sammen med Ove Eriksen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Med slukking av OL-ilden, overlevering av OL-flagget og et storstilt show avrundes de 20. olympiske vinterleker i kveld. Ove Eriksen og Line Andersen kommenterer avslutningsseremonien.

Gjennom 16 hektiske konkurransedager er 84 gullmedaljer utdelt i 15 ulike disipliner arrangert på sju konkurransesteder. 2 500 idrettsutøvere har vært i aktivitet, og rundt en million har vært tilskuere på de ulike olympiske arenaer. 10 000 mediefolk har spredt det som har skjedd hele verden rundt via aviser, magasiner, nett, radio og tv.

NRK har aldri dekket et OL så fyldig som i Torino. NRK1 og NRK2 har sendt rundt 320 timer, radioen har sendt 75 timer og det har vært et bredt tilbud på nett og mobiltelefon.

Spektakulært show
I likhet med åpningsseremonien består avslutningsseremonien av en rekke faste poster og en showdel som blir mer og mer spektakulær for hvert OL. Sirkus og karneval danner rammen rundt denne delen av seremonien, og skal gjenspeile motet og djervheten som er blitt vist under lekene.

Over 2000 figurer i fargerike kostymer vil bli å se i showet som også skal gi et bilde på italienske skikker og tradisjoner. Blant de som opptrer, er klovner i originalkostymer som Italias store filmkunstner Federico Fellini brukte i sin film "Klovnene".

Neste arrangør
Samtidig som man minnes det som har vært, rettes også blikket framover mot neste arrangør. I 2010 er det Vancouver og Canada som får æren av å huse vinterolympiaden. Før ilden slukkes, får Vancouver overlevert vinterolympiadenes eget flagg som har vært i bruk helt siden lekene i Oslo i 1952. Med 2006-deltakerne i løssluppen stemning på Stadio Olimpico ønskes man velkommen tilbake til ny vinterolympisk kappestrid i Canada om fire år.

NRK Sport
Direkte fra Stadio Olimpico
Kommentatorer: Line Andersen og Ove Eriksen
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, 73 88 16 62