Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 16. november 2007 kl 20.00 Berlinerpoplene

Farvel til Neshov

Tor Neshov (Nils Sletta) trekker seg mer og mer bort fra andre mennesker. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Tor Neshov (Nils Sletta) trekker seg mer og mer bort fra andre mennesker. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vi er kommet til veis ende i "Berlinerpoplene", NRK Dramas største suksess i nyere tid med nær en million seere. Nå må seerne smøre seg med tålmodighet før de får se oppfølgeren basert på bind 3 i Anne B. Ragdes trilogi, "Ligge i grønne enger". Den er ennå ikke er satt i produksjon og blir tidligst å se i 2009.

I sjette og siste episode har Tor falt av dobøtten og tilgriset både seg selv og kjøkkenet. Hushjelpen Marit er den eneste som får lov til å stelle ham, men etterpå vil han ikke se henne mer. Han føler seg ydmyket og trekker seg stadig mer bort fra de andre.

Det blir Torunn som overtar mye av ansvaret på gården. Hun handler, vasker, tar seg av fjøset og steller Tor og Tormod. Men Tor og Torunn greier ikke å kommunisere. De mistolker hverandre og ender opp i sårende krangler.

Erlend har hatt en natt ute på byen alene. Han har fortsatt problemer med å forstå hvorfor samboeren Krumme vil ødelegge alt med å ønske seg barn. Men et møte med broren Margido får ham til å se det hele i et nytt perspektiv.

Om serien
NRK Dramas serie i seks deler er basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene", Norges mest leste romaner de senere årene. Også TV-serien er blitt en gedigen suksess, med nesten en million seere og strålende kritikker.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. De tre Neshov-brødrene samles for første gang på mange år ved morens dødsleie. Eldstebroren Tor (Nils Sletta) driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Margido (Bjørn Sundquist) eier et lite begravelsesbyrå i Trondheim, mens yngstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er en taus og tiltaksløs person på gården. Torunn (Andrine Sæther) er Tors ukjente datter som møter familien for første gang når farmoren blir syk. Møtet mellom disse fem blir skjebnesvangert for dem alle.


Dramaserie i 6 episoder
Basert på Anne B. Ragdes bøker "Berlinerepoplene" og "Eremittkrepsene"
Produksjon: NRK Drama
Regi: Anders T. Andersen (episode 1-3) og Sirin Eide (ep. 4-6)
Produsent: Bitte Monn-Iversen
Med Nils Sletta, Espen Skjønberg, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Andrine Sæther, Grethe Nordrå. Morten Krumme m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, Publikumsservice, tlf 815 65 900
Blir sendt i reprise fredag på NRK3 og søndag på NRK1. Sendes også i Nett-tv.


LENKER
  • www.nrk.no/berlinerpoplene