Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. september 2003 kl 20.50 LørDan

Heltent Halvdan i "LørDan"

Halvdan Sivertsen kan du se og høre i kveldens
Halvdan Sivertsen kan du se og høre i kveldens "LørDan". (Foto: Scanpix)
Kveldens artist i "LørDan" er Halvdan Sivertsen som skal gi oss en smakebit fra den nye platen sin.

20. oktober slipper Sivertsen en Vidar Sandbeck-hyllest, men allerede i kveld får gjestene i studio og hjemme i stuen høre hvordan det låter. Dan Børge Akerø får også besøk av flere aktuelle gjester, og det blir en ny runde av "Kjempesjansen".

Deltaker 1:

Silvia Moi (25)

Sanger fra Kvinesdal

Silvia Moi (25) begynte på musikkskole 8 år gammel. Hun fikk hovedrollen i Per Aspelins "Jeg fant, jeg fant" 12 år gammel, og har siden den gang tatt privattimer i sang. I 1998 startet hun sangstudier ved Norges Musikkhøgskole og gikk ut med beste karakter på avsluttende sangeksamen. Hun har hatt flere solistoppdrag, bl. a med Solveig Kringlebotn og Trondheim Symfoniorkester i Tyskland og Tsjekkia. Nå studerer hun på andre året ved Operahøgskolan i Stockholm, og hun debuterte i Danmark i 2002 i rollen som Despina i "Cosi Fan Tutte" av Mozart med Manfred Honeck som dirigent. I 2004 skal hun gjøre Kathie i "Kastrar" med Den kongelige Opera i Stockholm.

Deltager 2:

Einar Olav Larsen (24) og Gjermund Larsen (22)

Folkemusikere fra Verdal. Instrument: Fele

Einar Olav og Gjermund kommer fra en familie med lange folkemusikktradisjoner. Begge har eksamen fra Ole Bull akademiet. Einar Olav er freelance musiker og pedagog og Gjermund går andre året på Norges Musikkhøgskole. Gjermund vant, som yngste mann gjennom tidene, klasse A – fele under Landskappleiken i 2002, og sammen har de vunnet gruppespillet tre år på rad. De har vunnet flere priser og mottok nå i vår Trøndersavisas musikkpris. Einar Olav og Gjermund er allerede godt kjent i folkemusikkmiljøet, og de spiller i flere folkemusikkgrupper. De har deltatt på flere plateinnspillinger, radio- og Tv-program.

Deltager 3

Monica Nordli (25)

Sanger og gitarist fra Nissedal i Telemark

Monica Nordli skriver, komponerer og synger låtene sine selv. Musikksjangeren hennes er influert av forskjellige stilarter med roots og amerikansk "folk music" som en rød trå. I tillegg til flere spillejobber i lokalmiljøet, har hun deltatt på forskjellige festivaler i Seljord ,Vinstra og i Nashville. Hun har spilt egne konserter og vært oppvarmer for Steinar Albrigtsen og Tom Pacheco. Monica studerer til sosionom, men vier så mye tid som mulig til musikken. Hun er i disse dager i studio og spiller inn en EP.

Deltager 4:

Circle

Dansegruppe fra Oslo, Chile, Vietnam, Pakistan, Sør-Korea, Norge/Nigeria og Norge/Filippinene.

Circle er en dansegruppe bestående av 10 dansere i alderen 18-33 år fra forskjellige dansemiljøer i Oslo. Fra selvlærte prisvinnende breakdansere til jenter som er klassisk utdannet ved forskjellige balletthøgskoler i Norden. Hver for seg har de vært med på det meste innen allrounddans her i landet, og turnert med flere norske og internasjonale artister som Klovner i Kamp, Solid Base, Safri Duo, Funkstar de Luxe, Common Sense og Paperboys. Circle har opptrådt på forskjellige TV-show, konserter og festivaler. Deler av gruppen danser og har koreografien til Deepikas nyeste musikkvideo.


Om "Kjempesjansen"
Unge, utetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,