Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. juli 2002 kl 18.30 Herfra til evigheten: Didi Anuragas

Hjelper barn i Thailand

Oddrun Skare (Didi Anuragas) og Kjell Erik Moen med en liten beboer på barnehjemmet i Thailands jungel (Foto: NRK)
Oddrun Skare (Didi Anuragas) og Kjell Erik Moen med en liten beboer på barnehjemmet i Thailands jungel (Foto: NRK)
Oddrun Skare fra Skien satt fengsel for smugling av narkotika. Da hun kom ut, snudde hun livet opp ned, reiste til Thailand og startet barnehjem i jungelen for jenter som er misbrukt i sexindustrien. Oddrun heter ikke Oddrun lenger. I dag kaller hun seg Didi Anuragas og er blitt nonne.

Hun tilhører en organisasjon som kaller seg Ananda Marga. Det var deres nybuddhistiske livssyn som fikk henne på beina etter et liv i rus og rastløshet.

- De ga meg en retning i livet, forteller Didi. - Endelig fikk jeg et mål, og det viste seg at lille jeg faktisk kunne bidra til å skape en bedre verden. Det trodde jeg aldri var mulig.

Didis bidrag er blitt barnehjemmet ikke så langt fra Ranong, sør i Thailand. Da hun bestemte seg for å bli nonne i Ananda Marga, sa hun også ja til å bli plassert hvor som helst i verden – alt etter hvilke behov organisasjonen har. De trengte en til å bygge opp et barnehjem for barneprostituerte. Det ble Didi Anuragas.

13 år i jungelen
Oddrun har bodd i jungelen i 13 år. Der er hun mor for 16 jenter fra to-treårsalderen opp til 18. Det er en voldsom oppgave. De fleste barna bærer på store traumer fra misbruket i sexindustrien, i tillegg til vanlige behov barn har. Bare det å drive skole for barn i så forskjellige aldersgrupper er en stor utfordring.

– Heldigvis har jeg en del frivillige medarbeidere, sier Oddrun. - Jeg ville aldri klart dette alene. Og så ofte jeg kan, henter jeg inn fagfolk, for eksempel barnepsykologer, som kan følge opp barna og bidra der jeg ikke strekker til.

I ”Herfra til evigheten” får vi være med Kjell Erik Moen og fotograf Jon Anton Brekne inn i jungelen for å møte Oddrun Skare fra Skien.

Egenprodusert dokumentar fra Faktaavdelingen
Ved Kjell Erik Moen, programleder, tlf: 23 04 24 70 / 92 43 21 87 og Jon Anton Brekne, fotograf
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Oddrun Skare (Didi Anuragas) og Kjell Erik Moen med en liten beboer på barnehjemmet i Thailands jungel (Foto: NRK)
2 Oddrun Skare er ”mor” for 16 jenter i alle aldre på barnehjemmet i jungelen (Foto: NRK)