Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. desember 2008 kl 22.30 Migrapolis: Bare må det

De som følger drømmen

Migrapolis: Bare må det: Tyrone Wiggins er profesjonell stuntmann og forlot amerikansk filmindustri for å følge kjærligheten i Norge. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Migrapolis: Bare må det: Tyrone Wiggins er profesjonell stuntmann og forlot amerikansk filmindustri for å følge kjærligheten i Norge. (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Kunne du tenkt deg å slutte i en sikker og godt betalt jobb for å leve ut drømmene dine? I Migrapolis møter vi tre som ofrer mye for å nå målet sitt og for å drive med det de liker aller best i hele verden. En er profesjonell stuntmann og to er skuespillere.

- Jeg vil heller være en stor fisk i en liten dam, enn en liten fisk i havet, sier Tyrone Wiggins til reporter Karyn Bennett-Lund.

Tyrone forlot en lovende karriere som stuntmann i amerikansk filmindustri for å bli med kjæresten til Norge. Det har ikke akkurat vært gunstig for lommeboka, men helt nødvendig for å være lykkelig.

Tyrone har aldri klatret ned en stige. Han har alltid hoppet fra toppen. Da moren så hans første film, var hun fortvilet over å se ham bli begravd levende. Nå har hun blitt vant til det. Dette har gutten hennes drømt om siden han var åtte år.

I Thalias tjeneste
Kari Jenseg har begitt seg ut i en usikker hverdag på de skrå bredder. Det er ikke alle som har lyst til å være skuespillere her i landet som klarer å leve av det. I hvert fall ikke de som har enn annen bakgrunn enn Teaterhøgskolen.

Migrapolis-reporter Hun Ba Mai har møtt Kari, som er norsk, men oppvokst i Brasil og USA. Skuespillerutdanningen har hun fra New York. I mange år underviste hun på Danevik folkehøgskole, men nå har hun sagt opp for å stå på scenen selv.

Men det er tøft. Det er ikke utallige auditions og jobbtilbud her i Norge. For Kari ble løsningen å skrive og sette opp et teaterstykke selv. Stykket heter "Hvem er norskest?" og ble vist på teaterfestivalen Twist i Oslo i november. Dermed var første mål som skuespiller i Norge nådd for Kari. Og hun er fortsatt kampvillig.

Fra megler til skuespiller
En annen som har vinket farvel til kroner og øre, er Assad Siddique. Han er utdannet eiendomsmegler fra BI, men frister nå en heller usikker økonomisk tilværelse som frilansskuespiller. Det har han gjort helt frivillig og med konas velsignelse.

På 80-tallet debuterte Assad som programleder i NRKs i "Midt i Smørøyet", og seerne vil kjenne ham som programleder i Migrapolis. Men nå er det skuespillerkarrieren som gjelder.

Assad Siddique har hatt roller i filmene "Import Eksport" og "Izzat". Han har også vært å se i flere teateroppsetninger, og er for tiden aktuell i Shabana Rehman og Linn Skåbers suksessforestilling "Vi menn" på Oslo Nye. Assad spiller dessuten i NRKs nye spenningsserie for barn, "Detektivklubben", som har premiere 8. desember. Thomas Vegard Olsen har møtt sin tidligere kollega.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Produksjon: NRK Østlandssendingen(2008)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Migrapolis