Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 31. januar 2010 kl 23.00 Inspektør Lynley

Lynley og Havers i Cambridge

Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small). (Foto: BBC Worldwide)
Etterforsker Barbara Havers (Sharon Small). (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley og hans partner Barbara Havers, blir sendt inn i den spesielle og akademiske verden som Cambridge utgjør. Den øve og meget begavede studenten Elena er funnet død. Hun ble slått ned med en klubbe mens hun var ute på en løperunde tidlig om morgenen.

Det blir raskt konstatert at Elena var gravid da drapet fant sted. Og det virker som om Elena hadde mange hemmeligheter, også for dem som levde nært henne ved colleget. Men etter hvert får Lynley og Havers dannet seg et bilde av en leken og utagerende jente med mange mannlige beundrere.

Mannlige venner
Blant Elenas mannlige venner fester Lynley og Havers seg ved Gareth Randolph, en støttespiller i døvemiljøet på universitetet. Det viser seg at han led av kjærlighetssorg fordi Elena avviste hans forsøk på tilnærmelser. I tilegg er Dr. Thorsson, Elenas foreleser i engelsk, blitt anklaget for å ha trakassert sin kvinnelige elev seksuelt.

Mistanken faller på flere menn – og kvinner- i denne episoden av "Inspektør Lynley". Saken er så intrikat at de to etterforskerne Havers og Lynley denne gangen blir så uenige at de splittes og følger hvert sitt spor.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2000)
Originaltittel: The Inspector Lynley Mysteries (Sesong 1)
Kveldens episode: Episode Three: For The Sake of Elena
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse Presse, tlf.414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no