Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. august 2010 kl 22.20 Damenes detektivbyrå nr. 1

En ekte diamant fra Botswana


En rekke innbruddstyver er på ferde. Også Precious opplever et innbrudd på kontoret. Hun rekonstruerer det som har skjedd, og samtidig får hun en ubehagelig telefon.

Note Mokoti, mannen hun var gift med, er kommet tilbake til byen og legger press på henne. Men vår iherdige detetktiv er ikke rådløs. Hun gjør sine undersøkelser, og slår tilbake.

Om serien
Gjennom hele oppveksten ble Precious Ramotswe (Jill Scott) fortalt av sin far at hun måtte følge sine drømmer. Nå, midt i 30-årene, gjør hun nettopp det: Hun starter Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av en kvinne. Byrået befinner seg i Gaborone, hvor hun påtar seg en rekke saker som berører lokalbefolkningen.

Som støtte og hjelp har Precious sin assistent Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og enkemannen JLB Matekoni (Lucian Msamati) som hun innleder et helt spesielt forhold til.

" Damenes detektivbyrå nr 1" er basert på bøkene til Alexander McCall Smith, som ble bestselgere både i Norge og internasjonalt. Serien er filmet på location i Botswana


Britisk/ amerikansk spenningsserie fra 2008
Orginaltittel: The No. 1 Ladies Detective Agency
Kveldens episode: A Real Botswana Diamond
Produksjon: The Weinstein Company
I rollene: Jill Scott (Precious Ramtoswe), Anika Noni Rose (Grace Makutsi), Lucian Msamati (JLB Matekoni), m. fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900