Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mars 2011 kl 21.40 Åse tonight

Forsvareren


Alt Åse vil er å ha Christian for seg selv, men da han blir oppsøkt av sin rasende samboer som anklager ham for utroskap, må Åse steppe inn og redde forholdet deres.

Trygves kusine Yvonne bruker Operasjon Dagsverk-dagen til å hjelpe til i Tanus trykk, og ikke uventet blir Christian svært interessert i den unge blondinen.

På hjemmebane er det anspent mellom Christian og Anne, og da Anne oppdager at Christian har fått en begeistret mail fra en kollega, stormer hun inn i kortbutikken og forlanger en forkaring.

Da passer det ikke så godt at Christian er alene på kontoret med Yvonne, og Åse må etter beste evne forsvare sjefen fra hans rasende samboer.

Om serien
Den svært ordinære og konfliktskye Åse Moe er 34 år, barnløs og singel. Hun bor fortsatt hjemme hos sin far, og arbeider i en liten butikk som trykker innbydelser og kort til festlige anledninger. Hun jobber altså med å arrangere andres lykke, mens hennes eget liv går på tomgang på alle måter.

Åse jobber sammen med Trygve, som er forelsket i henne, men dette ignorerer hun fordi hun er forelsket i sin sjef Christian, en velkledd flørt. Åse klamrer seg til troen på at han en dag skal bli hennes. Det at han er forlovet og gravid med en annen, ser hun på mer som en utfordring enn et problem.

Når Åse får nok av problemer i hverdagen, drømmer hun seg til en verden full av glamour, der hun er en høyt elsket programleder i talkshowet "Åse tonight". Her er hun alltid smart og vittig, hun får Erik Solheim til å by på seg selv, Valgjerd Svarstad Haugland til å endre syn på døden, og Arne Scheie til å berømme hennes sans for lagspill. Så gjenstår det å se om drømmer og virkelighet noen gang kan møtes, om Lasse Kjuus, Jon Almaas og Dan Børge virkelig kan gjøre livet hennes rikere, og om mannen i Åses liv en dag vil stå på trappen med åpne armer.

Egenprodusert underholdningsdrama fra 2010 i seks deler
Prosjektleder NRK: Guri Skavlan
Manus: Pernille Sørensen
Medvirkende: Pernille Sørensen, Trond Fausa Aurvåg, Kyrre Haugen Sydnes, Kyrre Hellum, Erik Hivju, Ulrikke Døvigen og Anne Rygg.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 45 76/924 03 873
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no