Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. januar 2007 kl 21.05 Niern: The Hours

Glitrende kvinneportretter

Nicole Kidman med ny nese som Virginia Woolf (Foto: Miramax/Paramount Pictures/Robert Fox/Scott Rudin Productions)
Nicole Kidman med ny nese som Virginia Woolf (Foto: Miramax/Paramount Pictures/Robert Fox/Scott Rudin Productions)
"The Hours" ble funnet verdig til ni Oscar-nominasjoner, og det med god grunn. Tre kvinner og tre tidsepoker er vevd rundt og sammen med Virginia Woolfs roman "Mrs. Dalloway". Filmen begynner og slutter med Virginia Woolfs selvmord. Hun fyller kjolelommene med tunge steiner og skritter målbevisst ut i elven.

Virginia Woolf (Nicole Kidman) oppholder seg i en bugnende landsbyidyll tidlig på 1920-tallet. Hun strever med åpningssetningen til en roman som skal bli "Mrs. Dalloway", og balanserer ytterst på randen mot sammenbruddet.

Laura Brown (Julianne Moore) er forstadshusmor i Los Angeles på 1950-tallet. Hun leser for tiden "Mrs. Dalloway". Kjedsomheten og tomheten i hennes eget liv har tatt overhånd, og nå er hun desperat. Laura, som er gravid med nummer to, overlater sin seks år gamle sønn til en dagmamma. Så putter hun vesken full av piller og sjekker inn på et hotell for å gjøre slutt på elendigheten.

Clarissa Vaughan (Meryl Streep) er den moderne kvinnen: New York-forleggeren som har kvinnelig samboer og pleier ekskjæresten (Ed Harris) som holder på å dø av aids. Hun skal holde selskap for ham idet han skal motta en litterær pris. Han ønsker å gjøre det hele slutt, mens Clarissa (med samme fornavn som Mrs. Dalloway) gjør alt hun kan for å finne en mening med livet.

Om filmen
Stephen Daldrys film er basert på Michael Cunninghams prisbelønte roman med samme navn. Stephen Daldry er også mannen bak "Billy Elliot".

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2002)
Originaltittel: "The Hours"
Med: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Ed Harris
Regi: Stephen Daldry
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78