Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. desember 2002 kl 15.25 Adventsgudstjeneste: Ventetid

Frikirkelig adventsglede

Pastor Thomas Bjerkholt. (Foto: Frikirkens billedarkiv)
Pastor Thomas Bjerkholt. (Foto: Frikirkens billedarkiv)
Advent er ventetid, det er tid for håp og undring, men ikke minst tid for glede, og det håper vi å formidle gjennom disse 4 adventsgudstjenestene fra Trondheim Frikirke.

Pastorene Thomas Bjerkholt og Bjørn Jellestad er enstemmig og forventningsfulle når de forteller om sin menighet og adventsgudstjenestene. I år er det 125 år siden den første evangelisk luthersk frikirke ble stiftet i Norge. Det skjedde i Moss. I dag er det 80 menigheter med til sammen 22.000 medlemmer. Trondheim frikirke er en av de yngste, stiftet i 1974 med 420 medlemmer. Hver søndags formiddag samles menigheten i sin nye kirke. Arkitekt Kjell Winsvold har klart det kunststykke å gjøre en gammel sveisehall om til et gudshus. Før var det yrkesopplæring i sveiseryrket, nå er det disippelopplæring,.

Trondheim frikirke har et sterkt internasjonalt preg. Når menigheten samles, er 6-7 land representert som f. eks. Kina, Nepal Ghana og India. Hver gudstjeneste blir simultanoversatt til engelsk. Det internasjonale miljøet vil også prege adventgudstjenestene med sang, dans, vitnesbyrd og forbønn.

Hver enkelt gudstjeneste har sitt forskjellige særpreg, fra klassisk inspirert musikk til gospel og lovsang. Og selvsagt er barna med. Lystenning, lysprosesjon, sang og drama gjør Adventgudstjeneste fra Trondheim Frikirke til en familievennlig førjulsfest. Og fest blir det når en av pastorene skifter ut prestekjole med malepensler for å skape adventsglede.

Søndag 1.des. 15.25 Thomas Bjerkholt
Søndag 8.des. 17.00 Bjørn Jellestad
Søndag 15.des. 17.00 Thomas Bjerkholt
Søndag 22.des. 17.00 Bjørn Jellestad
Reprise etterfølgende mandager kl.14.05

Produsert for NRK1 av Program RIKS, Trondheim
Prosjektleder: Heidi Johansen Hellebust, heidi.johansen.hellebust@nrk.no
Pressekontakt: Erik Bull tlf 73 88 16 61, erik.bull@nrk.no