Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. januar 2001 kl 19.30 Filmredaksjonen

Filmredaksjonen

NRK2 fredag 26. januar kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Rapport fra filmbyen Tromsø

Pål Bang-Hansen, Anne Hoff og Inger Marie Hansen har vært på filmfestival i Tromsø. Filmredaksjonen viser klipp fra noen av de mange eksotiske filmene som gjestet festivalen. Vi får blant annet se utdrag fra den tyske filmen \"England!\" og møte regissøren Achim von Borris.

Også denne uken deler Filmredaksjonen sin tid mellom kinopremierene og filmfestivalen i Tromsø. Brita Møystad Engseth har tatt for seg ukens kinopremierer.

\"Mongoland\" er en film om det som er viktig her livet. Filmredaksjonen viser klipp fra dette siste bidraget fra Stavangers blomstrende unge filmmiljø - vi har allerede sett både gode kortfilmer og suksessen \"Detektor\" fra den kanten.

Den nye storfilmen med Tom Hanks i Robert Zemeckis\' regi, \"Cast Away\", regnes som en av årets store Oscar-kandidater. Filmredaksjonen ser nærmere på den og viser klipp av Tom Hanks på øde øy.

Å se Richard Gere i rollen som kvinnebedårer er ikke uvant. I Robert Altmans nyeste film, \"Dr. T og kvinnene\", er han igjen omgitt av svært vakre kvinner: Helen Hunt, Farrah Fawcett, Laura Dern, Kate Hudson og Liv Tyler - for å nevne noen. Altman har en rekke strålende filmer bak seg, blant annet \"The Player, \"Short Cuts\" og M*A*S*H. Filmredaksjonen anmelder \"Dr T og kvinnene\".

Kveldens program byr på konkurranse med flotte filmpremier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 fredag og NRK2 søndag

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)