Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. august 2002 kl 20.00 Villdyra kommer

Et land av kjemper

Entolodonten er ikke særlig tiltrekkende, men for 25 millioner år siden var det griseaktige og enorme dyret en trussel for mange. Du kan ta Entolodonten nærmere i øyesyn i kveldens episode av
Entolodonten er ikke særlig tiltrekkende, men for 25 millioner år siden var det griseaktige og enorme dyret en trussel for mange. Du kan ta Entolodonten nærmere i øyesyn i kveldens episode av "Villdyra kommer".
Vi befinner oss i Mongolia for 25 millioner år siden . I 40 millioner år har skogene dominert Jordas overflate. De har sørget for utviklingen av pattedyrene, og verden er i stor forandring. Evolusjonen har nå produsert det største pattedyret som noen gang har levd.

Ut av skogen kommer det en kjempe til syne. Hun er en Indricothere og er i ferd med å føde. Etter å ha båret ungen sin i magen så lenge som to år, har tiden kommet for å bringe den ”lille” ut i verden.

Til og med de mest gigantiske og enorme pattedyrene starter livet små og sårbare. I kveldens program skal vi følge en Indricothereunge i de tre første årene av hans liv. En av dem han må lære å passe seg for, er den enorme Entolodonten.

Om serien
Er du blant de mange som ble hektet på BBCs banebrytende serie ”Dinosaurene kommer”? Da må du ikke gå glipp av sommerens storserie ”Villdyra kommer”, laget av det samme prisbelønte teamet.. Serien tar oss tilbake til en æra som nesten er glemt, da pattedyrene etterfulgte dinosaurene som jordens herskere. Serien starter for 49 millioner år siden, 15 millioner år etter at dinosaurene døde ut, og går fram til istiden for 30.000 år siden.

”Dinosaurene kommer” ble en av tidenes største tv-suksesser, fulgt av 400 millioner seere i over 45 land. Fortsettelsesserien bygger på den samme unike kombinasjonen av naturfilm, nye vitenskapelige funn og banebrytende animasjonsteknologi.

Omfattende produksjon
Mer enn 30 forhistoriske dyr blir gjenskapt i serien, blant annet med hjelp fra rundt 500 vitenskapsfolk, 17 datagrafikere og 7 dataoperatører. Den er bygget opp av mer enn 30 timer dataanimasjon og 1000 opptak med spesialeffekter.

”Villdyra kommer” er innspilt på de mest spektakulære steder over hele verden, deriblant Brasil, Canada, Indonesia, Sør-Afrika, Florida og Arizona.

Britisk naturserie
Originaltittel: Walking With Beasts
Produksjon: BBC i samarbeid med Discovery Channel, TV Asahi & BS Asahi og ProSieben
Norske kommentarer: Frode Stang

Bilde
Entolodonten er ikke særlig tiltrekkende, men for 25 millioner år siden var det griseaktige og enorme dyret en trussel for mange. Du kan ta Entolodonten nærmere i øyesyn i kveldens episode av ”Villdyra kommer” (Foto: BBC)


LENKER
  • Hjemmeside