Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 29. september 1999 kl 20.05 Hustruer III

Hustruer III (ttv)


NRK2 ondag 29. september kl 20.05
Hustruer III

Hustruer runder et halvt hundreår

For tredje gang møter vi Heidrun, Kaja og Mie, venninnegjengen som ble gjort til allemannseie av regissør Anja Breien allerede i 1975. 20 år etter er de 50, en alder til ettertanke. I løpet av ett døgn, som innebærer en spontan heisatur på byen, gjenoppdager trekløveret både livslysten og det varme vennskap.

Det er 16. mai, Kaja fyller 50, og ikke uventet ender det med jentefest. Champagnen bobler. Eventyr og absurde opplevelser står i kø. Mens Oslo langsomt våkner opp til nasjonaldagen med hornmusikk og russfeiring, gjør de tre opp status over ekteskap, samlivsbrudd, nye forhold, barn og jobb. Festen kulminerer i en hyllest til livet, kjærligheten og det evige vennskap.

\"Hustruer III\" skildrer tre kvinner som har nådd livets middagshøyde. Mye har skjedd siden de sist møttes for ti år siden.
Nevrotiske Heidrun er arbeidsledig, skriver på en roman og er involvert i en trekant med to samboere.
Fornuftige Kaja driver bruktforretning, bor sammen med sin senile mor etter en skilsmisse og et nytt mislykket forhold.
Rotekoppen Mie har ryddet opp i livet sitt. Hun har tatt etterutdanning og er blitt rektor på en barneskole. Mie er lykkelig nygift med Fredrik.

Tre faser
Gjennom 20 år av deres liv har vi fulgt Heidrun, Kaja og Mie i Frøydis Armands, Katja Medbøes og Anne Marie Ottersens skikkelser.
Vi traff dem første gang i 1975 i \"Hustruer\". Da var de 30 og levde i høyt tempo. Andre gang var i 1985 i \"Hustruer - 10 år etter\", der skilsmisse, uro og angst er et gjennomgående tema. Filmen ble tildelt Amanda for beste film.
\"Hustruer III\" inneholder tilbakeblikk fra de to foregående filmene, og vi møter igjen den herlige blandingen av humor og alvor. Grethe Kausland dukker forøvrig opp i rollen som fornøyelig uteligger.

NRK2 onsdag kl 20.05

Bilde (via Scanpix/Internett)
I hovedrollene: Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe og Frøydis Armand.
(Foto: Norsk Filminstitutt)

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Norge (1996)
Regi: Anja Breien
I rollene: Frøydis Armand, Katja Medbøe, Anne Marie Ottersen

Pressekon takt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36