Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. oktober 2008 kl 19.55 Kvitt eller dobbelt

Duell i Narnia

Kvitt eller dobbelt: Even Gultvedt og Andrea Berg er duellanter i emnet Narnia, her med programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll)
Kvitt eller dobbelt: Even Gultvedt og Andrea Berg er duellanter i emnet Narnia, her med programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld får vi se en spennende duell i emnet Narnia-bøkene mellom Even Gultvedt (10) og Andrea Berg (10). Hvem vinner duellen og går videre i Kvitt eller dobbelt?

Legenden om Narnia er et av verdens mest berømte fantasyverk, skrevet av den britiske forfatteren og litteraturviteren C. S. Lewis. Både Even og Andrea er store fan av bøkene.

Even er 10 år og fra Vestby. Interessen for Narnia kom for 2 år siden da han fikk boken "Løven, heksa og klesskapet". Boken var så spennende at han ønsket å lese resten av serien også. "Reisen til det ytterste hav" er yndlingsboken og Aslan er favorittkarakteren.

Andrea går i 5. klasse på Lilleaker skole. Hun fattet interesse for Narnia da hun var 7-8 år og moren leste bøkene høyt for henne. Nå leser hun Narnia-bøkene selv, hvis hun ikke hører på lydbøkene. Favorittfigurene er Rippipip, Aslan, Lucy og Edmund.

Nytt av året
Programmet har fått noen nye elementer. I år har vi deltakere i alle aldre og det er også duket for en Kvitt eller dobbelt-duell. I tillegg er hovedpremien på 48 000 kr doblet til 96 000 kr.

Om programmet
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder. I 2006 og 2007 ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess med Nadia Hasnaoui som programleder.

Egenprodusert underholdning (2008)
Programledere: Nadia Hasnaoui
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86/901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 90, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer