Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. februar 2004 kl 18.30 Newton

Verdens merkeligste dyr

Unni Eikeseth viser nebbdyret hvor Australia ligger. (Foto: NRK)
Unni Eikeseth viser nebbdyret hvor Australia ligger. (Foto: NRK)
Nebbdyret har svømmeføtter som en frosk, nebb som en and og gift som en slange. I tillegg legger nebbdyret egg som en fugl. I kveldens Newton får du møte det rareste dyret på kloden.

Nebbdyret har nesten ikke forandret seg siden dinosaurene levde. De holder til i Australia, og i kveld skal vi til øya Tasmania for å følge et nebbdyrpar som skal stifte familie. Hanndyret må jage vekk rivaliserende hanner fra området sitt, og hunnen må lage hule og reir til eggene. Vi får være med på egglegging, fødsel og matleting.

Unni får også besøk av forsker Arne Moksnes som vet mer om både Australia og hvorfor nebbdyret har klart å overleve gjennom så mange millioner år uten å bli utryddet.

Om Newton
Newton er et populærvitenskapelig program for barn og unge som hver uke samler mellom 500.000 og 600.000 seere. Newton lages på Tyholt i Trondheim, og programleder er Unni Eikeseth.

Redaksjonen får store mengder e-post og brev og sms. En del er svar på konkurransen, men mye er spørsmål og tips fra en meget aktiv seerskare.


Produsert av Program RIKS, Trondheim for NRK1
Programleder: Unni Eikeseth
Prosjektleder: Sigrid Gjellan sigrid.gjellan@nrk.no
Presse: Erik Bull , tlf 99599760