Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. juli 2002 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Norges største knivsamler

Musikerne Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik med Kjell Fuglehaug. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Musikerne Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik med Kjell Fuglehaug. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Kjell Fuglehaug byr på gjensyn med knivsamleren Harald Kolstad og tegneseriesamleren Arthur Moe. Som vanlig kan Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik by på musikk, og denne gangen får vi høre en vise av Alf Prøysen.

Harald Kolstad fra Oslo har Norges største samling med kniver, en samling som i dag omfatter nærmere 4000 eksemplarer fra hele landet. Arthur Moe fra Bodø er en av de mange som samler på gamle tegneseriehefter. Hos ham står særlig de gamle juleheftene til de klassiske, norske seriene høyt i kurs.

I kveld får du også sjansen til å se hvordan du lager russiske pannekaker. Oppskriften var en av Gerd Wicklund Hansens sikreste kort når hun bød på dessert. Pannekakene er tidkrevende å lage, og passer derfor dårlig på travle dager. Men godt smaker de!

I tillegg til pannekaker, blir det et gjensyn med en slitt lekebjørn fra 1920-tallet. Bjørnen har den ettertraktede metallknappen i øret som viser at den er fra den kjente STEIF-fabrikken, og er dermed et verdifullt samleobjekt.

Som vanlig blir det også sang, og denne gangen får vi høre visen om bryllupet mellom tordivelen og fluen. Visen har visstnok over 70 ulike variasjoner, men det er selvsagt Alf Prøysens versjon vi får høre i kveld.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder: Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt Eirin Grytbakk, tlf: 23 04 78 53

Bilde
Musikerne Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik med Kjell Fuglehaug. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)