Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. desember 2008 kl 18.30 Wallace og Gromit - Den enes død, den annens brød

Jakten på bakermorderen

Wallace og Gromit starter et bakeri. (Foto: Aardman Productions)
Wallace og Gromit starter et bakeri. (Foto: Aardman Productions)
Radarparet Wallace og Gromit er tilbake i en helt ny tv-film. Denne gangen har de slått seg opp som bakere, men får problemer når en mystisk morder dukker opp i byen. Som vanlig er det Gromit som må ordne opp.

Oppfinneren Wallace og hans høyre hånd, hunden Gromit, åpner bakeriet "Top Bun". Forretningen blomstrer, og enda bedre går det når den ene etter den andre av konkurrentene i byen blir offer for en seriemorder.

Gromit er imidlertid bekymret for at de selv kan komme til å lide samme skjebne, men Wallace bryr seg overhodet ikke. Han er dødelig forelsket i skjønne Piella, en tidligere reklamemodell, og enser ingenting annet.

Søt puddel
Dermed er Gromit overlatt til å styre sjappa på egen hånd, selv om han mye heller ville ha brukt tida til å bli bedre kjent med Piellas yndige puddel, Fluffles.

Men så gjør Gromit en sjokkerende oppdagelse, og et kappløp med tiden begynner for å hindre at Wallace blir morderens neste offer.

Nick Park har tidligere vunnet fire Oscar-priser for spillefilmene om Wallace og Gromit. Hans nye film er en fornøyelig vri på spenningens mester Alfred Hitchcock. Filmen er laget i samarbeid med BBC, der den ble sendt for første gang i jula.

Britisk animasjonsfilm (2008)
Regi: Nick Park
Produksjon Aardman Productions for BBC
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Mer om Wallace and Gromit