Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. desember 2003 kl 16.00 Megafon: Solveig Kringlebotn

Kringlebotn hjemme og ute

Solveig Kringlebotn synger tittelpartiet av
Solveig Kringlebotn synger tittelpartiet av "Lady Macbeth fra Minsk" av Dimitrij Sjostakovitsj på San Francisco-operaen.
Solveig Kringlebotn (sopran) er en av våre virkelig få store internasjonalt kjente kunstnere. I "Megafon" møter vi henne hjemme og ute.

For Solveig Kringlebotn som trebarnsmor er kontrastene store fra kjøkkenet hjemme i Drøbak og til verdens største operascener. Vi følger henne fra Metropolitan Opera og "Don Giovanni" til operaen i Zürich og "Tannhäuser" – og videre til San Fransisco hvor hun nå synger i tittelpartiet som Katerina Lvovna Ismailova i "Lady Macbeth fra Minsk" av Dimitrij Sjostakovitsj. Det timelange portrettet av Solveig Kringlebotn blir med andre ord en musikkopplevelse i mange formater, også helt nye.

Stene og Stensvold
Programmet tar for seg operaens posisjon i Norge, med særlig blikk på hvordan vi utdanner og tar vare på store sangtalenter. Våre internasjonale operastjerner Terje Stensvold og Randi Stene medvirker også.

I "Megafon" vises sider av norsk musikkliv som er i framgang, med utøvere som ofte også har internasjonal suksess. Dette er siste sending i år, i en serie som NRK kommer tilbake med til våren.

Egenproduksjon
Regi: Erik Conders
Produksjonsleder: Marianne Vinje
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57