Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. juli 2005 kl 19.40 Livet med Larkins

Larkins på ferie i Frankrike

Ma og Pop Larkin trenger ferie - og tar med familien til idylliske Frankrike. (Foto: Granada International)
Ma og Pop Larkin trenger ferie - og tar med familien til idylliske Frankrike. (Foto: Granada International)
Den robuste og livsglade bonden Pop Larkin og hans like frodige familie trenger ferie, og den skal tas i Frankrike! Det er Charleys begeistring for alt fransk som har lokket familien til fremmede kyster. Det er ikke måte på hvor fint de skal få det.

Men - der hvor Charley har skrytt av det vidunderlige franske klima, den fantastiske maten og de gode viner, der møter familien Larkin en ganske annen virkelighet.
Allerede ved første festmåltid blir det oppstyr da Pop ikke får hva han er vant til hjemmefra. Dessuten går hotellets vertskap i moralsk baklås når de oppdager at et ugift par har til hensikt å dele rom.

Ute pøser regnet midlertidig ned. Ville det ikke strengt tatt vært mye bedre å holde seg hjemme?
Men - som alltid før. Solen titter frem, og Larkinfamiliens kjente jovialitet kommer bedre til sin rett etter hvert.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England. I sommer blir det gjensyn med den robuste engelske bondefamilien på NRK1.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53 / 907 75 758