Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. juli 2002 kl 23.30 Landsbylegane

Landsbylege på prøve: Joseph Millson

Lege på landet: Skuespilleren Joseph Millson (24) i rollen som Sam Morgan i
Lege på landet: Skuespilleren Joseph Millson (24) i rollen som Sam Morgan i "Landsbylegane". (Foto: Carlton International)
Ankomsten av den unge vikarlegen Sam Morgan, spilt av Joseph Millson i dramaserien ”Landsbylegane”, har allerede vakt oppstuss blant folk i den lille landsbyen Cardale. I et åpenhjertig intervju innrømmer skuespilleren Millson at han ble satt på litt av en prøve i rollen, ikke minst da han skulle gjennomgå et lynkurs i ”legekunstens hemmeligheter”.

Selv forteller Joseph Willson at han er ganske fersk på engelske tv-skjermer.

- Nei, jeg har ikke vært mye på tv, så jeg var henrykt da jeg ble tilbudt rollen som reservelegen Sam Morgan i ”Landsbylegane”, sier den 24 år gamle skuespilleren.

Lynkurs i legepraksis
Etter den obligatoriske prøvefilmingen, fulgte et lynkurs hos seriens rådgiver i medisin. Doktor Tim Parkin er leid inn som profesjonell lege til ”Landsbylegane”, og han ga straks Joseph Millson en innføring i noen av de knepene han har tilegnet seg i sin tid som distriktslege.

Fra komedie til drama
- Jeg greide meg jo fint de første gangene sammen med doktor Parkin, sier Millson. Vi byttet katetere og slikt, men da det ble spørsmål om kirurgi, begynte jeg straks å rygge. Det er flaut, men jeg klarte ikke å se på hvordan en ganske allminnelig føflekk ble fjernet fra ryggen til en pasient! tilstår Joseph Millson.

Hans tidligere roller på tv har alle vært i komedier, og før det har han arbeidet to år på et vanlig repertoar-teater.

Mer om serien
Vi er tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor legene Andrew Attwood (Gary Mavers), Joanna Graham (Haydn Gwynne) og Sam Morgan (Joseph Millson) må jobbe ekstra hardt etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei og David Shearer (Adrian Lukis) omkom i en bilulykke.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale. Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I hovedrollene: Gary Mavers, Haydn Gwynne og Joseph Millson
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Lege på landet: Skuespilleren Joseph Millson (24) i rollen som Sam Morgan i ”Landsbylegane”. (Foto: Carlton International)