Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. juni 2001 kl 22.40 Homo Sapiens: Livet er en film

- Bare øyeblikket er virkelig

I kveldens hverdagsdokumentar møter vi Gry, som ser på livet som en serie av scener fra en film. (Foto: DR)
I kveldens hverdagsdokumentar møter vi Gry, som ser på livet som en serie av scener fra en film. (Foto: DR)
Hele sitt liv har Gry vært på leting etter svar på livets store spørsmål. Hun har vært innom uttallige kurs i personlighetutvikling og ulike filosofiske retninger. Til slutt oppdaget hun den indiske filosofien Satsang, og letingen tok slutt.

- Det er ikke grenser for hva jeg har utsatt meg selv for gjennom årene for å finne svar, sier Gry. - Det var en endeløs vandring, helt til jeg fant ut at det ikke er noe å finne. Nå leter jeg ikke lenger.

For Gry har funnet roen i Satsang, en indisk retning som tar utgangspunkt i at nuet er det eneste som har noen betydning, og som eksisterer i virkeligheten. Alt annet er en illusjon, en film.

- Nå tar jeg ikke lenger livet så alvorlig, sier Gry. – Nå som jeg vet at livet bare er en film, så kan jeg virkelig nyte det.

Gry er urokkelig i sin tro på at intet kan true hennes følelse av glede og harmoni. Ubehagelige opplevelser, problemer på arbeidet eller katastrofer i kjærlighetslivet preller av på henne. Nylig dumpet hun kjæresten sin fordi han ble litt for opptatt av en annen kvinne. Det tar hun slett ikke tungt, for det var jo bare en scene i en film.

Dansk dokumentarserie
Produksjon: DR
Ved Jens Lindberg
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
I kveldens hverdagsdokumentar møter vi Gry, som ser på livet som en serie av scener fra en film. (Foto: DR).