Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. mai 2002 kl 22.00 Lux Aeterna

Festspillåpning med himmelsk ballett

Koreografen Jo Strømgren (Foto: Martin Otterbeck)
Koreografen Jo Strømgren (Foto: Martin Otterbeck)
Koreografen Jo Strømgren er kjent for å gå nye veier. Denne gangen er handlingen lagt til himmelen, og det store spørsmålet er: Hvordan slår du tiden i hjel der? Norgesmestrene i brass, Eikanger Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland, sørger for musikken, som er komponert av Jørgen Knudsen, mens dansere fra Carte Blanche prøver å finne på noe å gjøre i himmelen.

I følge VG er det lyst i Strømgrens himmel hele tiden, og de bevingede personene som eksisterer der, har mange måter å få tiden til å gå på. – Det blir som dagliglivet, noe morsomt, noe annet – det er verken tragedie eller komedie, sier koreografen.

- Dette var det mest pompøse jeg kunne finne på, sier Jo Strømgren, som ikke uventet har mottatt reaksjoner fra kristent hold. Han regner seg selv som agnostiker, og vil gjerne tone ned det religiøse i balletten. Strømgren forteller at han i to år har abonnert på Jehovas vitners to medlemsblader ”Vakttårnet” og ”Våkn opp!” for å få den rette bakgrunnsinformasjonen fra den himmelske verden.

Produsert av Kulturavdelingen, NRK
Prosjektleder Arvid Esperø
Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83

Bilde
Koreografen Jo Strømgren (Foto: Martin Otterbeck)