Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. august 2003 kl 00.35 Sinéad O'Connor - arven fra hjemlandet

Sinéad vender hjem

Sinéad O’Connor har vendt tilbake til sine irske røtter på sitt siste album. Møt henne i kveld på NRK1. (Foto: NBD Television Ltd.)
Sinéad O’Connor har vendt tilbake til sine irske røtter på sitt siste album. Møt henne i kveld på NRK1. (Foto: NBD Television Ltd.)
Det er 13 år siden Sinéad O’Connor fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Prince-låten "Nothing Compares 2 U". Nå har den irske artisten vendt tilbake til sine røtter med albumet "Sean-Nós Nua" som kom ut i fjor. I kveldens dokumentar blir vi blant annet med henne på innspillingen av albumet, og vi får høre den opprørske artisten fremføre irske folketoner.

Sinéad O’Connor har siden debuten i 1990 vært innom de fleste sjangre, og er også blitt kjent for sin opposisjon til katolisismen – en tro hun ble født inn i og har beholdt. Hun har blant annet blitt ordinert til prest, og bruker sin tro til å arbeide for og blant de som er blitt utstøtt av kirken.

Siden den internasjonale suksessen har Sinéad levert mange jevnt gode album, men uten å nå de samme høydene som med "Nothing Compares 2 U". Mange mener at hun får en velfortjent revansje med sitt siste album, om enn i en mer folkelig del av musikkuniverset.

Albumet "Sean-Nós Nua" høstet gode kritikker i Norge, og hun har fått ros for sin tolkning av de irske sangskattene. På albumet samarbeider hun med flere store personligheter innen irsk folkemusikk, som sangeren Christy Moore. Blant sangene vi får høre er "The Moore Lough Shore", "Baídín Fheilimidh", "Lord Franklin", "My Singing Bird" og "Lord Baker".

Innkjøpt musikkdokumentar fra NBD Television Ltd.
Original tittel: "Sinéad O’Connor – Sean-Nós Nua"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96