Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. januar 2009 kl 15.20 Pop-session

Kroppens fineste instrument

Franske Benjamin Biolay i «Pop-session». (Foto : EuroArts Music Int.)
Franske Benjamin Biolay i «Pop-session». (Foto : EuroArts Music Int.)
Den menneskelige stemme, kroppens mest finstemte instrument, står i sentrum for siste sending i serien "Pop-session".

Vi skal innom de fleste stilartene i rock og pop og høre hva det er mulig å uttrykke med stemmebåndene. Franske Benjamin Biolay, danske Gitte Henning og amerikanske Diane Warren er blant dem som deltar.

Sammenhenger
Benjamin Biolay framfører sin egen "Ballade du mois de juin" og kommenterer sammenhengene mellom tekst, uttrykksmuligheter og vokale ferdigheter.

Gitte Henning har gjennom flere tiår en høy stjerne på den tyske pophimmelen. Hun forteller også om hvordan hun har brukt stemmen på andre måter og vunnet et stort publikum også som jazzsanger.

Låtskriveren Diane Warrens sanger er blitt hits med uttallige artister. Hun forteller om noen av grepene hun bruker, og bl.a. framfører Toni Braxton hennes "Unbreak My Heart" og vi hører Aerosmith i "I Don’t Want to Miss a Thing".

Mer om serien
"Pop-session" (tysk musikk-dokumentar i fem deler) byr på navn som Les Paul, Jean Michel Jarre, Keith Emerson, Billy Idol, Björk, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Billy Cobham og utallige andre.

Serien gir oss ikke bare stjernene. Den spør også om hva det gjør med oss når vi for enhver pris skal ha en stjerne å dyrke. Kanskje er det derfor de beste musikerne i popbransjen forsvinner i bakgrunnen? Et siktemål for serien er derfor å la musikere i vid forstand – solister, arrangører, låtskrivere, studiomusikere – få anledning til å snakke om seg selv og instrumentet de spiller på.

Sendt tidligere.

Tysk dokumentarserie i fem deler (2006)
Originaltittel: Pop(b)session
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no