Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. februar 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 2. februar kl 20.00
Advokatene (21)

Bobby anklages for politimord
Bobby Donnell, lederen av det lille advokatfirmaet i Boston, kommer hardt ut å kjøre i kveldens episode på NRK2. Under sterk tvil har Bobby informert en klient om at politiet forbereder en razzia mot klientens narkotikavirksomhet. Razziaen ender i et blodbad.
Det er tilfeldigheter som fører til denne blodige tragedien. Bobby og statsadvokat Helen Gamble forbereder en hyrdestund i dusjen da telefonen ringer. Gamble tar samtalen, men Bobby oppfatter at det dreier seg om en politiaksjon mot en av hans klienter, en narkohandler ved navn John Isikoff.
Spørsmålet er da om Bobby bør informere sin klient om det forestående. Han diskuterer dette med sine kolleger og ender opp med å varsle Isikoff. Det ender altså med forferdelse, og snart anklages Bobby for mord! Dermed får Bobby, som aldri før, bruk for sin egen og sine kollegers juridiske kompetanse.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51