Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. april 2001 kl 20.35 Bumerang

Bumerang (ttv)


NRK1 langfredag 13. april kl 20.35
Bumerang (1:8)
Sesongpremiere!

Claus Wiese er tilbake

Programleder Claus Wiese og spørreleken \"Bumerang\" er tilbake, akkurat som tittelen tilsier. I åtte programmer skal minner vekkes til live om moter, musikk, politikk, nyheter og sport fra et bestemt år. Lagene får hjelp av videoklipp fra et år i perioden 1960 og fram til i dag.

Spørreleken består av to lag, med to personer på hvert lag. Lagene har hver sin videoskjerm, og kan stoppe videoen når de tror at de vet årstallet. Årstallet skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng. Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst musikk

Familieunderholdning
Programmet vekker minner hos deltakerne, men spørreleken er i høy grad familieunderholdning for seerne. Ofte blir årstallet avslørt ved en spesiell, stor begivenhet i nyhetsbildet, men også mer private assosiasjoner kan være med på å løse oppgaven. Kanskje folk ble gift - eller skilt for den sakens skyld - i 1988, det året en film som gjorde spesielt inntrykk, gikk på kino i Norge.

Lagene er satt sammen av kjente personer fra underholdning, media, politikk og sport. Vi møter blant andre Ingebrigt Steen Jensen, Guri Heftye, Helene Sandvig, Gerhard Heiberg, Knut Olsen, Bertine Zetlitz, Egil Olsen, Arne Scheie, Shabana Rehman og Knut Nærum.

NRK1 fredag kl 20.35

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Claus Wiese er tilbake med spørreleken \"Bumerang\" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)