Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mai 2008 kl 19.55 Veterinær på safari

På jobb i Namibia

 Emma, Shaun og Phoebe i den namibiske ørkenen. (Foto: Paul Brehem)
Emma, Shaun og Phoebe i den namibiske ørkenen. (Foto: Paul Brehem)
Veterinæren Emma og familien hennes er på oppdrag i Namibia. Her hjelper de ville løver og geparder i Etosha nasjonalpark.

Emma må gjøre en obduksjon av en gepard som er død på uforklarlig vis. Imens greier hennes ektemann Shaun å fange to andre geparder og får flyttet dem til et trygt sted.

I tillegg jobber Emma gjennom hele natten med å ta prøver av fire løvehunner i bushen. Imens er lille Phoebe mest opptatt av et nytt bekjentskap – et gigantisk tusenbein.

Om serien
NRK sender nå sesong 2 i BBC-serien om Emma, veterinæren som forlot storbylivet i England for å jobbe med ville dyr i Sør-Afrika. Her stiftet hun familie med farmeren og viltdyreksperten Shaun.

I åtte episoder kan vi følge Emma på nye eventyr i den fantastiske afrikanske naturen sammen med Shaun og deres datter Phoebe, som nå er blitt to år.

Underveis får de hjelp av helikopterpiloten Big John og hans sønn Little John, som er 20 år og fast bestemt på å følge i sin fars fotspor. I tillegg kommer et team på et tjuetalls sterke assistenter og familiens hund, Jack Russell-terrieren Taula.

Det blir mye dramatikk og spenning, og ikke minst fantastiske naturopplevelser, praktfulle dyrebilder og rørende historier om store og små firbente som blir reddet av Emma og hjelperne hennes.

Britisk dokumentarserie
Originaltittel: Vet Safari 2
Produksjon: BBC (2007)
Norsk kommentar: Hanne Cecilia Aass
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no