Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. oktober 2009 kl 20.05 Elixir

Med slengbukser på skøytebanen

I kveld møter Jonna Støme trener Ådne Søndrål for første gang med det mål å gå 1500 meter under VM på skøyter i Vikingskipet. ( Foto: Mastiff)
I kveld møter Jonna Støme trener Ådne Søndrål for første gang med det mål å gå 1500 meter under VM på skøyter i Vikingskipet. ( Foto: Mastiff)
Mens både Abid Raja og Anne Rimmen snart er klare for sine finaler, møter Jonna Støme til trening med Ådne Søndrål for aller første gang – iført slengbukser.

Jonna Støme er komiker og programleder, og skal lære seg å gå på skøyter av Ådne Søndrål. Skøyter er en svært vanskelig teknisk øvelse, men likevel satser Jonna på å gå 1500 meter under VM på skøyter i Vikingskipet. Til tross for feil treningstøy blir Ådne svært imponert over Jonnas første runder på isen.

Og mens Jonna akkurat har startet treningen, er Abid Raja kommet frem til målet. Han skal nå gå en hel golfmatch mot en mer rutinert golfer. Men Abid har en ørliten fordel – motstanderen har nemlig handikap.

Anne Rimmen skal snart i ilden, men har fortsatt litt tid på seg. Derfor tar hun turen til Nannestad for å få noen siste tips før Birkebeinerrennet av lærermester Bjørn Dæhlie.

Om serien
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. Målet med serien er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene. I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot det sportslige målet som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang.

Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge trener skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch. Cecilia Brækhus skal drille skuespiller og programleder Henriette Bruusgaard i bokseringen og gjøre henne god nok til å gå en diplomkamp. Komiker Jonna Støme bestemmer seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener, Ådne Søndrål, mens radiofantomet Finn Bjelke overbeviser Ingrid Kristiansen om at det er et mål nok i seg selv å bare komme seg rundt Sognsvann.

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no