Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. februar 2003 kl 18.00 Gnottene

Farlig og svart

Det blir en masse krøll med strømmen i gnotte-grotten i dag. (Foto: Espen Røst)
Det blir en masse krøll med strømmen i gnotte-grotten i dag. (Foto: Espen Røst)
Verden ser veldig annerledes ut i mørket. I dag opplever gnottene at hulen er helt mørklagt, og det viser seg at flere av dem er mørkeredde.

Kaisa og Sampler romsterer rundt i gnottehulen. De kan ikke se det grann, fordi lyset har gått og hulen er helt mørk som natten. Sampler tenner en lykt for å se bedre, og da oppdager de Stella som ligger sammenkrøket på gulvet. Hun er mørkeredd!

Tander er også borte, og de begynner å lete etter ham. Stella tør ikke, hun vil de skal sette på lyset først. Sampler går bort til skapeskapet for å slå på groggrigatoren, som fører lavastrømmen til grotten gjennom masse ledninger.

Lyset går av og på, og de skjønner ikke hva det kan være. Så finner de Tander. Han har viklet seg inn i en masse ledninger!

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48, karoline.hover.lunde@nrk.no