Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. april 2010 kl 20.10 Himmelblå

Alvorlig ulykke på havet

Robin har sneket seg med i båten som Roland skal seile over til Shetland, men kommer i enda mer trøbbel da Roland plutselig får bommen i hodet og slår seg bevisstløs. Foto: Ronny Eikeset / NRK
Robin har sneket seg med i båten som Roland skal seile over til Shetland, men kommer i enda mer trøbbel da Roland plutselig får bommen i hodet og slår seg bevisstløs. Foto: Ronny Eikeset / NRK
Roland er sint over at Robin har sneket seg med som blindpassasjer i båten han skal seile til Shetland. Han anroper land for å få noen til å hente ham, men Robin hopper i jolla som henger etter, og truer med å kutte tauet hvis han ikke får bli med.

Roland gir etter, og skal til å hale Robin inn, men er uoppmerksom og får bommen i hodet. Han faller bevisstløs om, med et dypt kutt fra tinningen.

Leifs lumske planer
På Ylvingen er det ikke mindre dramatisk. Marit oppdager Leifs vindmølleplaner når hun ser en modell han har laget over øya, der vindmøllene er lagt inn. De kommer til å stå over hele vestsiden av øya, og for alltid ødelegge det fantastiske panoramaet over skjærgården.

Brynjars livsfarlige raseri
Marit forteller om planene til de andre, og Brynjar er rasende over sviket. Han skjønner at drømmen om whiskyproduksjon på øya har vært et luftslott, og får ut frustrasjonen med å rasere whiskylåven. Da kjenner han brystet stramme seg til, han får ikke puste.

Familien først?
Stina og Thomas strever med sitt. Stina er såret og sint over Thomas’ affære med Karoline og mener han setter sin egen lykke over andres. Thomas på sin side vet at han aldri har kjent slike følelser for noen før. Men hva med Stina og Malin?

Om serien
"Himmelblå" er en varm og morsom feelgood-serie med handling lagt til den naturskjønne øya Ylvingen i Nordland.

De første åtte episodene ble sendt i 2008, og var en enorm suksess for NRK. Serien både åpnet og avsluttet med milliontall, hvilket gjorde "Himmelblå" til tidenes mest sette dramaserie i Norge.

Nå står de siste ferske åtte episodene for tur, og vi følger øyboerne videre gjennom hverdagsliv og fest, dramatikk, kjærlighet, gleder og sorger.

Dramaserie etter en idé av Timothy Prager, sesong 3 (8 episoder)
Produksjon: NRK Drama
Manusforfattere: Morten Hovland, Birgitte Bratseth
Manusredaktør: Margrete Kåset
Regi: Petter Næss, Trond Fausa Aurvåg, Audny C. Øiamo-Holsen, Eva Dahr
Produsent: Vegard Stenberg Eriksen, Tore Bergstrøm
Medvirkende: Line Verndal (Marit), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland) m.fl.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900