Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. juni 2009 kl 19.00 Safari

Nifs kunst i Safari

Hundretalls myrdede, torturerte og forsvunnede meksikanske kvinner – deres navn kan du lese på veggen i kunst- og kulturprogrammet Safari. (Foto: lisebjorne.blogspot.com)
Hundretalls myrdede, torturerte og forsvunnede meksikanske kvinner – deres navn kan du lese på veggen i kunst- og kulturprogrammet Safari. (Foto: lisebjorne.blogspot.com)
I den voldelige, meksikanske byen Juarez på grensen til USA, er 560 kvinner funnet myrdet og hundrevis av andre kvinner er forsvunnet. Det er mistanke om hvit slavehandel. Fenomenet er blitt til kunst, laget av nordmannen Lise Bjørnes.

I en liten grenseby i Mexico forsvinner det hvert år hundrevis av kvinner på mystisk vis. Noen blir funnet drept og torturert, mens andre aldri blir funnet. Ingen vet hvem som står bak. Dette er bakgrunnen for kunstneren Lise Bjørnes sitt verdensomspennende kunstprosjekt "Desconocida: Unknown". Safari er med på workshop arrangert av kunstneren.

I skyggen av Cindy Sherman
Fotografen Cindy Sherman er en av kunstverdenens virkelig store stjerner og gir aldri TV-intervjuer. Men da hun ble kjæreste med kultreporteren Paul H-O fikk han unik tilgang til å filme henne. Nå har det blitt dokumentarfilm av opptakene. I filmen får vi historien om hvordan Paul H-O møtte kunststjernen og hvordan livet hans ble forandret da han ble en del av hennes jetsetliv. Tittelen "Guest of Cindy Sherman" antyder at hans eget ego fikk en knekk. Vi har møtt Paul H-O og fått hele historien.

Fra Finland til LA
Kunstneren Antony Gormley har satt finnene i sving med å lage leirefigurer for seg. "Å gjøre noe i fellesskap er hele poenget," sier den britiske kunstneren. I Norge er han mest kjent for de digre jernmennene han plasserte langs Rogalandskysten.

Og multikunstneren Miranda July er aktuell på Veneziabiennalen. Vi har møtt henne i Los Angeles hvor hun bor og jobber.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Ved spørsmål: Ingerid Nordstrand, tlf 99603903 / 23042493 eller
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900