Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juni 2004 kl 20.00 Født på solsiden

Sommer på solsiden

Richard DeVere (Peter Bowles) og Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) kjemper om kontrollen over Grantleigh Manor og over sine begynnende varme følelser for hverandre. (Foto: BBC)
Richard DeVere (Peter Bowles) og Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) kjemper om kontrollen over Grantleigh Manor og over sine begynnende varme følelser for hverandre. (Foto: BBC)
Det blir garantert et hjertelig gjensyn når NRK1 i sommer viser den første sesongen med den klassiske, engelske komedien Født på solsiden. Serien dreier seg om Audrey fforbes-Hamilton i hennes ukuelige bestrebelser for å opprettholde verdigheten når hun tvinges til å selge sitt kjære herskapshus til oppkomlingen Richard DeVere.

Født på solsiden slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste seertallet noen sinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

Forviklinger for fiffen
I første episode havner vår alles Audrey i vanskelig situasjon. Hennes avdøde ektemann etterlater seg lite annet enn betydelig gjeld, og Audrey blir tvunget til å selge herskapshuset Grantleigh Manor. Hun må i stedet flytte inn i en langt beskjeden bolig på eiendommen. Nederlaget blir enda tyngre av at kjøperen av Grantleigh Manor er den nyrike Richard DeVere, en kjøpmann som har blitt rik i matvarebransjen. Etter Audreys mening har han for mye penger og for lite manerer.

Fra sitt lille krypinn følger Audrey med på hva DeVere foretar seg i herskapshuset. Hennes langsiktige mål er å vinne tilbake eiendommen for atter en gang å bli fruen i huset. Spørsmålet er om hun vil lykkes uten å revurdere sin egen status og sine fastgrodde holdninger til andre mennesker?

Innkjøpt komedieserie fra BBC Worldwide.
Produksjonsår: 1979
Originaltittel: To the Manor Born
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector).