Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. februar 2000 kl 20.00 Blodsbånd

Blodsbånd (ttv)

NRK1 mandag 14. februar kl 20.00
Blodsbånd (2:4)

Gjenforeningen

Den fremgangsrike legen og familiefaren Rune Tallaksen har gått på sitt förste store nederlag som far og som menneske. Hans sönn fra förste ekteskap, Simen, har nesten tatt livet av seg etter noen dögns hardkjör på amfetamin og ecstacy.
Rune bebreider seg selv at han ikke har vært far nok for Simen. Det vil han nå gjöre noe med. Men mötet med Simen og ekskona Sigrun blir konfliktfylt. Mot deres vilje tar han sönnen med seg til Oslo, bort fra vennene i Kristiansand og fra kjæresten Susanne.
Camilla og Hege, Runes to dötre fra ekteskapet med Tone, er overbegeistret når halvbroren, deres store helt, kommer for å bo hos dem i Oslo. Tone er derimot mer avventende.
Selv er Simen svært lite begeistret over at faren plutselig har begynt å blande seg inn i livet hans. Men Rune er fast bestemt på å gjenopprette kontakten med sönnen og forsöke å ta igjen noe av det forsömte.

Om \"Blodsbånd\"
NRKs storsatsing \"Blodsbånd\" er et samtidsdrama om en familie som brått blir revet ut av sin harmoniske tilværelse. Leidulv Risan står for manus og regi, og rollelisten inneholder navn som Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Ellen Horn og den unge skuespilleren Anders Dale.
Serien er i fire deler og blir sendt i beste sendetid torsdager, med reprise påfölgende söndag kveld.
Rune Tallaksen (Sverre Anker Ousdal) er en framgangsrik lege og forsker. Han lever i et harmonisk ekteskap med Tone (Kjersti Holmen), som også er lege. Sammen har de to dötre.
Fra sitt tidligere ekteskap med Sigrun (Ellen Horn) har Rune en sönn, 18-åringen Simen (Anders Dale). Han lever sammen med sin mor i hjembyen Kristiansand.
Det er Simen som brått bryter idyllen for Rune, når det kommer for en dag at livet hans har tatt en farlig retning. Gjennom noen dramatiske vinteruker utsettes slektsbånd og samhold for store belastninger.
\"Blodsbånd\" ble innspilt i förste halvdel av 1997. Opptakene er gjort på location i Oslo og Kristiansand, og i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 mandag kl 20.00

Til redaksjonen
9 bilder ble sendt ut til første program 7. februar.

Familiedrama i tre deler fra NRK Drama
Manus og regi: Leidulv Risan
Foto: Arne Borsheim
Prosjektleder: Grete Rypdal, tlf. 23 04 53 59
I hovedrollene: Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Anders Dale og Ellen Horn

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

\'\'