Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. august 2003 kl 20.25 Faktor: Faktor: Megler og misjonær

Kunst for alle pengene

Astrid Hilde Semmingsen har en stor kjærlighet for samtidskunst. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Astrid Hilde Semmingsen har en stor kjærlighet for samtidskunst. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Astrid Hilde Semmingsen startet sitt lille galleri på Frogner i Oslo for nesten tre år siden. Hittil har hun ikke kunnet leve av det, likevel er kjærligheten til kunsten fortsatt like sterk.

Drivkreftene hennes i tillegg til kjærlighet for samtidskunst, er ambisjonen om å formidle kvalitet til et vanlig, kunstinteressert publikum, og en klokketro på at hun skal klare å skaffe seg et levebrød i galleribransjen.

Bak hvert maleri som blir solgt fra galleriet, ligger mange timers arbeid. Semmingsen strekker seg ofte lengre enn de store, etablerte galleriene for kundene, og går ikke av veien for streng belæring eller utstrakt hjemmeservice til utvalgte, gode kunder.

Galleribransjen kan være både uforutsigbar og lunefull. Det er ikke alltid like lett å se hvilke kvaliteter som slår an hos publikum, noe Semmingsen fikk erfare i vinter da hun holdt to store separatutstillinger. Den ene var med en av hennes mest etablerte kunstnere, Thomas Knarvik, mens hun for første gang stilte ut bilder av Helle Kareem under den andre utstillingen. Ingen av utstillingene ble slik hun hadde trodd.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Innkjøpt dokumentar
Programskaper: Kristine Ramm
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96