Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mars 2003 kl 20.00 Brigaden

Kvinne i nød

Morten (Gerald Pettersen).(Foto: Erik Poppe)
Morten (Gerald Pettersen).(Foto: Erik Poppe)
Russiske Irina har fått Mortens beskyttertrang til å våkne. Den fortvilte og redde kvinnen er hjemløs etter at hospitset hun bodde i ble stengt av brannvesenet, og nå lar Morten henne bo på sofaen i tjenesteleiligheten.

Irina forteller at hun er på flukt fra sin voldelige, norske ektemann, og at hun antakelig vil bli kastet ut av landet dersom de blir skilt. Men så dukker mannen opp på brannstasjonen for å hente henne hjem igjen, og han har en ganske annen versjon av historien. Hvem er det som forteller sannheten?

Også Bernt er blitt hjemløs. Kona har omsider fått nok av hans utallige sidesprang og kastet ham ut. Selv tar han den kjekke tonen og påstår at de har vært gjennom det samme før, og at hun kommer til å ta ham tilbake igjen så snart hun har fått ”markert seg”. Men hvor trygg han egentlig føler seg på det, er et åpent spørsmål…

Trond og Connie har bestemt seg for å satse på kunstig befruktning, men Connie klandrer ham fortsatt for å være for lite entusiastisk. Samtidig begynner Silje å føle at det er på tide å ta Oddvar inn i varmen igjen.

Om ”Brigaden”
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund- Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin, Paul Ottar Haga, Silje Breivik
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1


LENKER
  • Hjemmeside