Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. desember 2010 kl 20.00 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

Konfrontasjon i Bosnia


I siste episode av Europaserien møter vi den bosnisk-serbiske journalisten Goran Trkulja som flyktet fra krigen i Jugoslavia i 1992. Yrket hans var blitt farlig, og han ble innvilget asyl i Nederland. Nå, 17 år senere, reiser han og besøker de tidligere kollegene.

Trkulja har en liste med smertefulle spørsmål. Hvorfor fortsatte de å jobbe? Forsøkte de virkelig å finne ut hva som var viktig? Og skrev de virkelig om det? Våget de? Kunne de? Kom de i nærheten av sannheten?

Det handler om journalistikk som begynnelsen på historieskriving - med det stadig tilbakevendende spørsmålet: Er det den absolutte sannheten?

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no