Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 6. september 2009 kl 20.55 Film: St. Elmo's Fire

Stjernespekket 80-tallsklassiker

St Elmo’s Fire: Vennegjengen er klar til å erobre verden. (Foto: Columbia Pictures)
St Elmo’s Fire: Vennegjengen er klar til å erobre verden. (Foto: Columbia Pictures)
Dette er historien om sju venner som nettopp har avsluttet sin utdanning og strever med å tilpasse seg voksenlivet. Problemet er bare at de er selvopptatte og ganske bortskjemte etter mange år som studenter.

De sju vennene har alle tatt eksamen på universitetet i Georgetown, og nå går diskusjonen høyt om hva fremtiden vil bringe når de må forlate sin trygge studenttilværelse og ta ansvar som lovlydige borgere.

Ulike ståsteder
Alex (Judd Nelson) og Leslie (Ally Sheedy) er karriereorienterte og forsøker å redde et skrantende parforhold. Den jomfrunalske Wendy (Mare Winningham) har bare øye for en ting: den ville aspirerende rockestjernen Billy (Rob Lowe). Han er på sin side mest opptatt av å få seg kone og barn som ikke vil være til hinder, slik at han kan fortsette sitt sorgløse liv.

Kevin (Andrew McCarthy) funderer over meningen med livet og begjærer i all hemmelighet kameraten Alex’ kjæreste Leslie, mens romkameraten Kirby (Emilio Estevez) higer etter en eldre og flyktig kvinne. Jules (Demi Moore) kompletterer gruppen med enorm gjeld og store problemer med kokain.

Sendt tidligere.

Amerikansk komedie fra 1985
Med Emilio Estevez, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Ally Sheedy, Mare Winningham, Martin Balsam og Andie MacDowell.
Regi: Joel Schumacher
Produsent: Columbia Pictures
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no