Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. januar 2007 kl 20.05 Presidenten

Nyvalgt president

Det nye presidentparet – Mat Santos (Jimmy Smits) og Helen Santos (Teri Polo) i
Det nye presidentparet – Mat Santos (Jimmy Smits) og Helen Santos (Teri Polo) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
I overgangsperioden mellom innsettingen av den nyvalgte president Santos og president Bartlet, begår Santos en tabbe. Josh har rykket opp som stabssjef etter C.J. og plukker ut en ny mann som visestabssjef.

Sam Seaborn, tidligere visekommunikasjonsdirektør hos Bartlet, får en invitasjon av Josh til å bli hans visestabssjef. Sam stiller seg ikke avvisende. Josh føler seg presset nå da han skal besette flere tusen nye poster i den nye Santos-administrasjonen. Donna, president Bartlets personlige assistent gjennom flere år, er blitt kjæreste med Josh, og de to trenger nå å trekke opp skillelinjene mellom privatliv og yrkesliv.

Kina-syndromet
Santos plumper rett ut i det da han som nyvalgt president skal ta hånd om et utenriksspørsmål. I en utveksling over telefonen med Kinas president kommer han uheldigvis til å uttrykke et annet synspunkt enn det Bartlet-administrasjonen fører i marken.

I kontroversen mellom Russland og Kina om oljeressurser i grenseområdene mot Kashakstan prøver nå Bartlet og Santos å skape enighet mellom de stridende parter.

Samtidig ser Santos seg rundt etter en egnet mann i posten som visepresident etter Leos plutselige død.


Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Transition"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer