Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. august 2013 kl 00.50 Universets mysterium

Skjebnen


Hvorfor er vi her? Hvor kommer vi fra? Så lenge det finnes mennesker vil disse spørsmålene bli stilt. I denne serien vil fysiker Brian Cox fortelle historien om universet.

En litt annerledes fysiker ved navn Brian Cox leter etter svarene på de store spørsmålene i dette svært populære TV-programmet. Det hadde seks millioner seere da det ble sendt i Storbritannia.

Vi kan spore forfedrene våre hundretusenvis av år tilbake. I realiteten er det egentlig slik at historien vår starter enda lenger tilbake i tid, med universets begynnelse. Universet ble til for 13,7 milliarder år siden, og i dag er det fylt opp av hundre milliarder galakser. Hver av dem inneholder milliarder av stjerner. Fordi vi mennesker er en del av universet blir universets historie også vår historie.

I denne første episoden av "Universets mysterier" skal Brian Cox ta for seg tidens beskaffenhet. Han utforsker syklusene som definerer livene til menneskene på jorda og sammenlikner dem med tidssykluser på en kosmisk skala. Cox skal videre utforske den andre loven om termodynamikk og dens effekt på tiden. Han forteller også om "Heat Death" – teorien som omhandler universets død.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentar fra 2011
Originaltittel: Wonders of the Universe
Produsert av : BBC, Discovery Channel og Science Channel.
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 415 06 747/ 23044064
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900