Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. desember 1998 kl 23.15 Advokatene

Advokatene (t)

NRK1 fredag 18. desember kl 23.15
Advokatene (16)

Kappløp med døden
Ved advokatkontoret i Boston kjemper juristene for å redde livet til en mann som er dømt til døden for det brutale drapet på en ung pike. I et desperat kappløp med tiden forsøker de å bevise at mannen er utsatt for et justismord.
Prosessen blir fulgt av et tv-team, som lager en dokumentarfilm om det som ser ut til å bli Randall Jeffersons siste dager i livet. De intervjuer offerets foreldre, og de spør folk på gaten om deres mening. Og ikke minst følger de advokatene, som har tatt inn på et hotell der de jobber dag og natt for å redde Randalls liv.
Jimmy Berluti legger ikke skjul på at han personlig tror at mannen er skyldig. Likevel gir Bobby ham i oppdrag å bli hos den dødsdømte i fengslet. De andre ved advokatkontoret arbeider som besatt for å grave fram bevis og argumenter som kan føre til en benådning eller i hvert fall en utsettelse av henrettelsen. Men tiden er i ferd med å renne ut...

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. I første omgang er det satt opp 17 episoder på sendeplanen i NRK1 i høst.
Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK1 fredag kl 23.15

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51