Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. februar 2007 kl 22.30 Hjerte til hjerte

Linn under press

Linn er under sterkt press fra Tonje om å levere tekst til bokprosjektet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Linn er under sterkt press fra Tonje om å levere tekst til bokprosjektet. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gyldendals redaksjonssjef Tonje er bekymret fordi hun ennå ikke har mottatt en tekst fra Linn. Linn lover å levere innen en uke, men først vil hun planlegge en hemmelig fest for sjefen sin.

Når Evelyn og Katrine forteller Linn at Tonje snart har bursdag, er hun ikke sen om å kalle inn til planleggingsmøte. Linn vil lage fest og aller helst på sine egne premisser.

Tonje selv har bestemt seg for å legge press på Linn og bokprosjektet hennes. Men Linn holder kortene tett til brystet og vil ikke fortelle hvilke kjendiser hun har fått med i boken før de er helt i boks.

Samtidig vil Linn hente inspirasjon til boken og besøker en bokhandel. Der støter hun på Lars Saabye Christensen og slår av en prat med ham.

I bokhandelen finner hun også et magasin med Madonna på forsiden. Linn blir svært begeistret for bildet og vil ha noe lignende til sin egen bok. Dessverre viser det seg at forlaget har avtalt med Finn Graff at han skal illustrere boken til Linn med karikaturer.

Til tross for mas om bokprosjektet og krangling om forsiden gjennomfører Linn festen til ære for Tonje. Og den intetanende redaksjonssjefen blir mildest talt svært overrasket.

Om serien
For første gang er skuespiller Linn Skåber hovedperson i en TV-serie, av og med henne selv. "Hjerte til hjerte" er tittelen på den nye TV-serien og samtidig er det tittelen på boken Linn skal være redaktør for, på oppdrag for Gyldendal Norsk Forlag. Til boken samler hun inn ti historier fra ulike norske kjendiser.

I løpet av en seks måneders periode skal hun jobbe i forlaget, og NRK følger prosessen fra første arbeidsdag til boken skal lanseres.

Det viser seg imidlertid raskt at det ikke er Linn slik vi kjenner henne fra revyscenen som dukker opp hos Gyldendal forlag. Det er nemlig Linns skjulte sider vi blir kjent med, et bekjentskap som avstedkommer både absurde og til dels svært pinlige situasjoner. Men ikke for Linn selv. Som selvsentrert redaktør for egen bok velger hun å gå sine helt egne veier.

Egenprodusert humordokumentar (2007)
Manus: Linn Skåber, Terje Solli og Line Grünfeld
Regi: Marit Åslein
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Med: Linn Skåber, Line Grünfeld, Tone Johnsen, Karoline Berg, Kristin Tonjer og Bartek Kaminski
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no