Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. juni 2003 kl 20.35 De nære ting

Etablering på tapetet

Dagfinn Lyngbø er på tv fra Blå på torsdager. (NRK-foto: Ole Kaland)
Dagfinn Lyngbø er på tv fra Blå på torsdager. (NRK-foto: Ole Kaland)
Skuespilleren Bjarte Hjelmeland er gjest i kveld hos Dagfinn Lyngbøs stand up-omgivelser på Blå i Oslo. Temaet denne gangen er etablering.

Hjelmeland har gjennom sin karriere vært nært knyttet til NRK både i Radioteateret, Barnetimen og flere dramaserier på fjernsyn.

Hva skuespilleren har å si om etablering vites ikke, men Lyngbø klarer helt sikkert å få ham på gli.

Om serien
Komikeren Dagfinn Lyngbø tenker på mye – ikke på politikk og samfunnsproblemer, men dagligdagse, nære ting. I vår blir det gjensyn med serien "De nære ting" som gikk høsten 2001. Den består av åtte programmer med temaene livsstil, venner, religion, moral, forelskelse, etablering, skilsmisse og uttrykket "bedre før".

På Blå i Oslo har han sitt hovedkvarter. Her prater han med publikum, viser sketsjer, og han inviterer en spesiell gjest til hvert program.

Gjennom serien møter vi forskjellige figurer i Dagfinn Lyngbøs skikkelse, som for eksempel Daffa, en frekk og harry gartner fra Askøy som ikke er redd for å snakke rett fra levra. Han har meninger om homser, sex, alkohol, kongehuset og stygge damer.

Dagfinn Lyngbø er noe så sjeldent som en stillferdig bergenser – privat. Lyngbø, som for øvrig har ettårig gartnerutdannelse, tar for seg hverdagslige situasjoner, og kan raskt forvandle en hvilken som helst vanlig hendelse til en latterknekk for publikum. Hans fantastiske kroppsspråk og mimikk, kombinert med sprudlende tekster gjør ham til en person man sent vil glemme.
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Dagfinn Lyngbø
Prosjektleder Guri Skavlan
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Dagfinn Lyngbø er på tv fra Blå på torsdager. (NRK-foto: Ole Kaland)


LENKER
  • Dagfinn Lyngbø 
  • Standup